Garázs, melléképület és terasz égett

2020. október 22. 11:09

Sümegen garázs, Nemesgulácson terasz, Szentgálon melléképület égett szerdán. Baleset is volt, és fakidőlés is szerepelt a riasztási lapokon.

Révfülöpön, a Sellő utcában két fa is veszélyesen megdőlt. A badacsonytomaji hivatásos tűzoltók az épületet veszélyeztető növényeket kihúzós létráról motoros láncfűrésszel kötélbiztosítás mellett távolították el. 

Bakonyjákón, a Kosár utcában egy munkagép megsértett egy gázvezetéket. A pápai hivatásos tűzoltók csőszorítóval elszorították a vezetéket, ezzel a szivárgást minimálisra csökkentették. A gázszolgáltató szakembereinek megérkezéséig védősugárral biztosították a helyszínt. Személyi sérüléssel nem járt az eset. 

Teljes terjedelmében égett egy garázs Sümegen, a Simon István utcában. Az esethez a város önkormányzati tűzoltóit riasztották, akik áramtalanították az épületet és eloltották a lángokat, majd átszellőztették az épületet. A garázsban faipari gépek és faanyag égett, személyi sérülés nem történt.

Két gépkocsi karambolozott Borszörcsök külterületén, a Doba felé vezető úton. A balesethez az ajkai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították az egyik járművet. A baleset következtében egy kisebb fa is az úttestre dőlt, ezt motoros láncfűrésszel darabolták fel. Személyi sérülés nem történt.

Kigyulladt egy lakóház beépített terasza Nemesgulácson, a Jókai utcában. A tűz nem terjedt át a házra. A badacsonytomaji hivatásos tűzoltók vízsugarakkal és kéziszerszámokkal eloltották a lángokat. Az egység átvizsgálta az épület padlását, további izzó részeket nem talált. Személyi sérülés nem történt, de öt embert ideiglenesen rokonoknál helyeztek el.

Egy családi ház melléképületének tetőszerkezete égett Szentgálon, a Malom utcában. A tűzhöz a veszprémi és az ajkai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik vízsugarakkal és kéziszerszámokkal oltották a lángokat. A melléképületből két gázpalackot is kivittek az egységek. Az utómunkálatok során átszellőztették a füsttel telítődött családi házat. Személyi sérülés nem történt.

Béb településen, a Kossuth utcában szemetet égettek. A pápai hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, akik felhívták a tulajdonos figyelmét az önkormányzati szabályozóban rögzített égetési szabályokra. 

Balatonkenesén, a Vízmű közben egy családi ház kéményében lerakódott korom izzott. A balatonfűzfői hivatásos tűzoltók a tisztítónyíláson keresztül eltávolították a kéményből az égő részeket, és felülvizsgálatig megtiltották a fűtésrendszer használatát. Személyi sérüléssel nem járt az eset. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap