Étel füstölt egy mikróban, palackból szivárgott a gáz

2021. november 26. 11:15

Szerdán és csütörtökön három tűzesetnél avatkoztak be a megye tűzoltói és három balesetnél végeztek műszaki mentést.

A várpalotai vasútállomáson elgázolt egy embert a vonat szerda kora reggel. A pétfürdői hivatásos tűzoltók vettek részt a műszaki mentésben, melynek során kiemelték a sínek közül az elhunytat. A vonat 35 utasa és a mozdonyvezető nem sérült meg. 

Mikrohullámú sütőben felejtettek ételt egy veszprémi földszinti lakásban a Haszkovó utcában. A veszprémi hivatásos tűzoltók átszellőztették a lakást és a lépcsőházat. Az eset során senki sem sérült meg. 

Csere közben szivárgott, majd belobbant a propán-bután gáz egy herendi, Fasor utcai ingatlanban. A gázpalackot tulajdonosa kivitte a teraszra, ahol az felrobbant. A tüzet a lakó és szomszédja a veszprémi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt eloltotta. Az egységek hőkamerával átvizsgálták az épületet, aminek csak a teraszburkolata és a féltető fa szerkezete sérült meg. A lakó nem sérült meg az eset során.

Összehordott hulladék égett Berhidán, a Boronkai utcában, amit a pétfürdői hivatásos tűzoltók oltottak el csütörtökön. 

Két személyautó ütközött össze, és az egyik az árokba csapódott a 82-es főúton, Zirc térségében. A zirci önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket. A két autóban összesen három ember utazott, kettőt a mentők kórházba szállítottak.

Vasúti sínekre csúszott egy személyautó Hajmáskéren, a Diófa utcában. Az arra közlekedő vonat meg tudott állni előtte. A pétfürdői hivatásos tűzoltók kézi erővel emelték le a járművet a sínekről, amely folytatni tudta útját és a vonat is tovább tudott haladni. Személyi sérülés nem történt. 

 

A kép illusztráció.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap