Öt autó ütközött

2022. május 16. 14:42

Balatonfőkajárnál öt autó szenvedett ráfutásos balesetet szombaton, vasárnap Mindszentkálla és Ősi közelében is árokba hajtott egy-egy személyautó.

Öt autó volt érintett egy ráfutásos balesetben Balatonfőkajár közelében, a 7205-ös úton szombaton. A balatonfűzfői hivatásos és a polgárdi önkormányzati tűzoltók az egyik autóba beszorult embert feszítővágóval szabadították ki, a mentők kórházba szállították. A balesetben összesen két ember sérült meg. A tűzoltók elvégezték a műszaki mentést, két autó folytatni tudta útját.

Két személygépkocsi ütközött a balatonfüredi Bajcsy-Zsilinszky utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók végezték a műszaki mentést. A két autóban összesen öten ültek, három embert szállítottak a mentők kórházba.

Pápán és Zánkán is égetéshez hívták a tűzoltókat. A pápai hivatásos egység a város Bethlen utcájában oltotta el a hordóban égetett szemetet. A badacsonytomaji hivatásos egység a zánkai Csemetekert utcában avatkozott be.

Családi ház szigetelése alatt izzott az elektromos vezeték a megyeszékhely Mester utcájában. A veszprémi hivatásos tűzoltók hőkamerával átvizsgálták a falakat, a szigetelést megbontották és az izzást porraloltóval szüntették meg. A házban két ember lakott, nem sérültek meg. 

Lesodródott az úttestről, majd a szántásban állt meg egy gépkocsi a Mindszentkállát és Káptalantótit összekötő úton vasárnap reggel. A badacsonytomaji hivatásos tűzoltók elvégezték a jármű áramtalanítását. Az autó vezetőjét a mentők kórházba szállították.

Ősi és Várpalota között is árokba hajtott egy személygépkocsi és egy fának csapódva állt meg. Pétfürdőről vonultak a hivatásos tűzoltók a helyszínre és áramtalanították a járművet. Az autóban csak annak vezetője tartózkodott, akit az egység kiérkezése előtt a társszervek munkatársai kiemeltek, az életét már nem lehetett megmenteni. A rendőrségi helyszínelést követően a tűzoltók motoros láncfűrésszel kivágták a roncs mentését gátló növényzetet és megtisztították az úttestet. 

 

A fotó illusztráció.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap