Kiégett egy kisrepülő a balatonfőkajári reptéren

2022. május 27. 10:29

A földre esett és kigyulladt egy forgószárnyas repülő tegnap este a balatonfőkajári repülőtéren. Pilótája megsérült.

Kettétört fát távolítottak el Balatonkenesén a balatonfűzfői hivatásos tűzoltók. Az egység motoros láncfűrésszel vágta ki a gyalogosokra és a járműforgalomra is veszélyt jelentő növényt. 

Füstölt egy személyautó műszerfala a balatonalmádi Hársas utcában. A balatonfűzfői hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a tüzet a helyszínen tartózkodók eloltották, az egység a forgalmi akadályt szüntette meg. Személyi sérülés nem történt. 

Fém szeméttárolóban égett a szemét a megyeszékhely Ady utcájában. A veszprémi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral néhány pec alatt eloltották a lángokat. 

Felszállás után az oldalára dőlt, a földre esett és kigyulladt egy girokopter a balatonfőkajári repülőtéren. A helyszínre riasztott polgárdi önkormányzati tűzoltók és Veszprém megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat az izzó, parázsló részeket egy vízsugárral eloltotta. A repülőben egy ember ült, aki a földet érést követően elhagyta a járművet, megsérült, a mentők kórházba szállították. (Fotók: Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat)


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap