CO-szivárgás és két kéménytűz hétfőn

2022. november 29. 15:17

Kéménytűz, CO-szivárgás és két kisebb baleset volt hétfőn a megyében.

Karambolozott két gépkocsi a 73-as főúton, Veszprém közelében. A műszaki mentést végző veszprémi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket és a forgalom irányításában segítettek. Az autókban hatan ültek, ketten sérültek meg.

Izzott a lerakódott korom Monostorapátiban, a Zrínyi utcában, egy családi ház kéményében. Badacsonytomajról a hivatásos, Tapolcáról az önkormányzati tűzoltók indultak a helyszínre. Az egységek átvizsgálták a vegyes tüzelésű kazán kéményét, kitisztították és eltávolították a lerakódásokat, ezt követően felhívták a tulajdonos figyelmét arra, hogy kéményseprővel ellenőriztesse a füstelvezetőt, addig ne használja. A házban nem volt alternatív fűtési mód, a lakó átmenetileg rokonokhoz költözött. 

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy nagyteveli családi házban, a Kossuth utcában. A pápai hivatásos tűzoltók mérései igazolták a jelzőkészülék riasztását, ezért a tulajdonos figyelmét felhívták, hogy felül kell vizsgáltatni a ház fűtésrendszerét. A lakók átmenetileg rokonokhoz költöztek. 

Két személygépkocsi ütközött össze a pápai Celli úton. A helyi hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést. A járművekben hárman ültek, személyi sérülés nem történt. 

Aszófőn, az Új utcában is egy kéményben izzott a lerakódott korom. A vegyes tüzelésű kazán kéményéből a balatonfüredi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal távolították el az égésterméket és a lerakódásokat, megszüntették az izzást. A házban van alternatív fűtési mód, lakosságvédelmi intézkedés nem történt. 

Gázolaj folyt az úttestre a révfülöpi Petőfi utcában. A badacsonytomaji hivatásos tűzoltók és a köveskáli önkéntesek homokkal fedték be a foltot és ezzel megszüntették a csúszásveszélyt. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap