Hét eleji káresetek

2023. február 02. 13:50

A helyi önkormányzati tűzoltókat riasztották ajtónyitáshoz hétfőn kora délután Zircre. Egy második emeleti lakásba nem tudtak bejutni a mentők és a rokonai az ott lakóhoz.

A tűzoltók végül egy kihúzós létra segítségével az utcafronti ablakon keresztül jutottak be a lakásba, és így be tudták engedni a mentőket is, akik ellátták az ott élő embert.

Egy kétszintes, cserépfedésű családi ház födémszerkezete gyulladt ki kedd este Németbányán. A kémény körül két négyzetméteren égett a tűz, a lángok a tetőszerkezetre nem terjedtek át. A helyszínre riasztott pápai hivatásos tűzoltók megbontották a gipszkarton burkolatot és a tüzet eloltották. A házban élő tulajdonos figyelmét felhívták, hogy a kéményt annak felülvizsgálatáig ne használja.

Szerda délben egy veszprémi családi ház fürdőszobájában elhelyezett szén-monoxid-érzékelő jelzett. A kiérkező helyi hivatásos tűzoltók méréseket végeztek a lakás többi helyiségében is, kimutatható volt a gyilkos gáz jelenléte. Személyi sérülés nem történt. Az épület alapos kiszellőztetése után tájékoztatták a tulajdonost, hogy cserépkályháját és az ahhoz tartozó kéményt azok felülvizsgálatig ne használja.

Fotó: Pápai HTP

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap