Bronzérmes a katasztrófavédelem csapata a medencés sárkányhajó versenyen

2024. március 25. 12:36

A veszprémi rendőr sportegyesület szervezésében március huszonnegyedikén, vasárnap rendezték az első medencés sárkányhajó verseny Közig kupa elnevezésű fordulóját, Balatonfüreden. A Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata bronzéremmel tért haza a vizes erőpróbáról.

A veszprémi rendőr sportegyesület hívta életre hagyományteremtő szándékkal a versenyt, melyen már ez alkalommal is minden Veszprémben működő egyenruhás szervezet képviseltette magát. A futamokban egymással mérkőző csapatok sorrendje sorsolással dőlt el. A hajókba egymással szemben ültek be a hatfős csapatok, és az győzött, aki legalább két méterre eltolta a hajót, vagy az egy perces futamidő alatt a célhoz közelebb ért.  

A Veszprém vármegyei katasztrófavédelmi vegyes összetételű csapat két női és négy férfi tagból állt össze és Tűzsárkányok néven neveztek. Jól felismerhető, egyedi mintájú, piros színű pólót viseltek az egységesség jegyében. A Tűzsárkányok legénysége összesen négy ellenfél ellen állt ki, három fordulót nyert meg, így szerezték meg az előkelő harmadik helyet.

A csapat tagjai voltak: Kapuvári Viktória tűzoltó ezredes, Simon Ilona rendvédelmi igazgatási alkalmazott, Fekete Tamás József tűzoltó őrnagy, Sütő Norbert tűzoltó őrnagy, Turai Bálint tűzoltó hadnagy (mind Veszprém VMKI), Pej László tűzoltó őrmester (Veszprém HTP).

 

Fotók: Veszprém VMKI és Suri Alexa

 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap