Frontálisan ütköztek Devecsernél

2024. április 08. 15:00

Az egyik autó utasát a tűzoltók szabadították ki a roncsból.

Két személyautó karambolozott Herend és Városlőd között tegnap, a 8-as főút 71-es kilométerszelvényénél. A veszprémi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd részt vettek a forgalom terelésében. A balesetben senki sem sérült meg.

Frontálisan karambolozott két személyautó Devecsernél, a 8-as főút 85-ös kilométerszelvényénél. Az egyik járműbe beszorult egy ember, őt az ajkai hivatásos és a devecseri önkéntes tűzoltók kézi erővel kiemelték, és átadták a mentőknek. Az egységek áramtalanították a járműveket. A balesetben hárman sérültek meg. (Fotók: Ajka HTP)

Kerti nyesedéket égettek Balatonfüreden, a Csákányi utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók felhívták az égetést végző figyelmét a tevékenységgel kapcsolatos tűzvédelmi előírásokra. Az égetést végző a tüzet eloltotta. 

Megsérült egy túrázó Dudar és Bakonyoszlop között, az Ördögárok kirándulóhelyen. A zirci önkormányzati és önkéntes tűzoltók a mentők kérésére a mentőautóhoz szállították a pórul járt kirándulót. 

Tuják és nyárfapihe, valamint tűzifa égett Balatonakarattyán, az Aligai utcában. A balatonfűzfői hivatásos tűzoltók több vízsugárral avatkoztak be. 

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő Balatonkenesén, a Széchenyi utcában, egy ikernyaraló mindkét épületrészében. A balatonfűzfői hivatásos tűzoltók kiérkezéskor megállapították, hogy az egyik ingatlanban befűtöttek, a keletkezett légdugó miatt a füst visszaáramlott az épületbe a közös kéményen keresztül. Mindkét lakrész füsttel telítődött. A tűzoltók eltávolították az éghető anyagokat és a parazsat a kályhából és felhívták a tulajdonosok figyelmét, hogy hívjanak kéményseprőt, addig egyéb módon fűtsenek. Személyi sérülés nem történt. 

Személygépkocsi égett egy csopaki ingatlan udvarán, az Árpád utcában. A balatonfüredi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral eloltották a tüzet. Személyi sérülés nem történt. 

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő Veszprémben, az Almádi úton is, egy ingatlan konyhájában. A helyi hivatásos tűzoltók az eredeti állapot visszaállítását követően méréseket végeztek, ki tudták mutatni a veszélyes gázt a levegőben. Az egység felhívta a figyelmet a karbantartás szükségességére. Személyi sérülés nem történt. 

 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap