Tisztes helytállás az országos versenyen

2024. április 19. 10:11

A bajnoki címüket megtartva idén is a Hajdú-Bihar vármegyei tűzoltók győzedelmeskedtek az országos kismotorfecskendő-szerelő versenyen április 18-án. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság bajnokságát ötödik alkalommal rendezték meg a Vértes határában, Csókakőn. Veszprém vármegye csapata az ötödik helyen végzett.

A résztvevőket Fűrész György, a település polgármestere üdvözölte, majd Vizi Ignác tűzoltó ezredes, a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettes nyitotta meg a rendezvényt. Köszöntőjében kiemelte, hogy a mozgás mellett ezek a versenyek kitűnő alkalmat teremtenek az ország különböző pontjain szolgáló tűzoltóknak a találkozásra, a közös, jó hangulatú sportolásra. Az ezredes örömét fejezte ki, hogy többen rendszeres, visszatérő résztvevői a bajnokságnak.

A tízéves múltra visszatekintő versenyen ezúttal kilenc csapat állt rajthoz. A tűzoltók kétszer teljesíthették időre a feladatot, és a végeredménynél a kedvezőbb futamot vették figyelembe. A rajtra a versenyzők mindent beleadva a kismotorfecskendő előtti felszerelésekből osztott sugarat és a vízzel teli tartályhoz táplálást szereltek annak érdekében, hogy a sportpálya túlsó végén felállított céltáblákat megtöltsék vízzel. A véghajrában a vízsugarak célba juttatását az időnkét felerősödő szél nehezítette, ám a gyorsaság, a szakszerűség és a csapatmunka ezúttal is diadalmaskodott.

A bajnokságon huszonkilenc másodperces idővel a Hajdú-Bihar vármegyei püspökladányi tűzoltók érték el az első helyezést, a második helyen a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tizenegyedik kerületi hivatásos tűzoltó-parancsnokságának a csapata végzett, a bronzérmet a Fejér vármegye színeiben versenyző székesfehérvári tűzoltók szerezték meg.

A Csókakői Önkéntes Tűzoltó Egyesület által a legjobb csapatnak felajánlott különdíjat szintén Hajdú-Bihar vármegye vihette haza.

A díjakat és az emléklapokat Magosi Lajos tűzoltó ezredes, Fejér vármegyei katasztrófavédelmi igazgató adta át, megköszönte a sportszerű versenyzést, és a csapatoknak jó felkészülést kívánt a nyáron megrendezésre kerülő országos tűzoltósport-versenyre, amelynek egyik önálló versenyszáma éppen a kismotorfecskendő-szerelés.

Veszprém vármegye csapatának összetétele:  Szeibert Antal címzetes tűzoltó zászlós, Tamás László címzetes tűzoltó főtörzsőrmester, Hegyi Péter tűzoltó őrmester, Soós Kristóf tűzoltó őrmester, Balta Bálint tűzoltó őrmester (mindannyian Veszprém HTP), Geiger Máté tűzoltó őrmester (Ajka HTP), Nagy Bálint tűzoltó őrmester (Pápa HTP). Felkészítőjük: Nádai Tamás tűzoltó alezredes, tűzoltóparancsnok (Veszprém HTP). 

Fotó: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados (Fejér VMKI)


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap