Garázs égett Zalahalápon

2024. április 23. 15:47

Kigyulladt egy garázs Zalahalápon, egy gázpalack felrobbant.

Kidőlt egy fa Balatonakarattyán, a Móri utcában. A balatonfűzfői hivatásos tűzoltók a melléképületére dőlt fát motoros láncfűrész és dugólétra segítségével eltávolították, a balesetveszélyt megszüntették. 

A badacsonytomaji hivatásos, a tapolcai önkormányzati, valamint a zalahaláp-sáskai önkéntes tűzoltók három vízsugárral oltották el tegnap a lángokat Zalahalápon, a József Attila utcában, ahol egy húsz négyzetméteres garázs égett ki teljesen. Az épületben egy gázpalack felrobbant, a tűzoltók a munkálatok közben egy hegesztőgépet és a hegesztéshez használt palackot kivittek az épületből. A tűzben egy autó is elégett, személyi sérülés nem történt. (Fotók: Badacsonytomaj HTP)

Leszakadt egy nagyméretű faág Ajkán, a Padragi úton, és megrongált egy tetőt. Az ajkai hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel darabolták fel a növényt.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő Ajkán, a Táncsics Mihály utcában. A helyi hivatásos egység rekonstruálta az esetet az eredeti állapot visszaállítását követően. Méréseik igazolták a gyilkos gáz jelenlétét. A tűzoltók felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy hívjon szakembert a hiba kijavítása miatt és átmenetileg használjon másik fűtési módot. Személyi sérülés nem történt. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap