Halálos baleset Békás közelében

2024. július 23. 13:37

Két személygépkocsi ütközött Békás külterületén tegnap. Egy ember életét nem lehetett megmenteni.

Letört egy nagy faág egy fáról Tapolcán, a Május 1. utcában, egy parkolóban. A helyi önkormányzati tűzoltók dugólétráról motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Lehasadt faág veszélyeztette a forgalmat Dudaron, a Telekítő utcában. A zirci önkormányzati tűzoltók távolították el a veszélyes növényi részt. 

Száraz fű, bokros terület kapott lángra Zalahalápon, az Ady utcában. A tapolcai önkormányzati mellett a zalahaláp-sáskai önkéntes tűzoltók oltották el a százhúsz négyzetméter kiterjedésű tüzet egy vízsugárral, kéziszerszámokkal, valamint puttonyfecskendővel.

Frontálisan karambolozott két személygépkocsi Békás és Kemeneshőgyész között, a 8405-ös út 6-os kilométerszelvényénél. A baleset következtében egy ember beszorult, akit a pápai hivatásos és önkéntes tűzoltók szabadítottak ki a járműből, a mentők kórházba szállították. Egy ember a becsapódás során kivágódott az autóból, az ő életét már nem lehetett megmenteni. (Fotók: Pápa HTP)

Négyszáz négyzetméteres területen égett és izzott a száraz fű Tapolca külterületén, a 77-es főút mellett. A helyi önkormányzati tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. 

Kutya volt egy második emeleti lakás ablakpárkányán az ajkai Bercsényi utcában. Gazdái nem tartózkodtak otthon, ezért az ajkai hivatásos tűzoltók dugólétrán másztak fel, és megmentették a négylábút, akire a szomszédok vigyáztak átmenetileg. 

Két személygépkocsi ütközött Hajmáskér külterületén, az egyik fejtetőre borult, a másiknak a bal első kereke kitörött. Az autókban összesen négyen utaztak. A felborult autóban három kutya is volt. A balatonfűzfői és a pétfürdői hivatásos tűzoltók vonultak az esethez. Áramtalanítást végeztek és letakarították az úttestet. A balesetben ketten sérültek meg, a kutyáknak nem esett baja. 

 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap