Csónakok égtek egy ábrahámhegyi kikötőben

2024. július 25. 14:23

A helyi önkéntesek és a badacsonytomaji hivatásos tűzoltók végezték az oltást.

Jelzett a tűzjelző berendezés Veszprémben, egy Mártírok útjai kereskedelmi lánc épületében tegnap éjszaka. A helyi hivatásos egységek átvizsgálták az ingatlant, két biztosítéknál találtak problémát, a villamos gépházban és a hűtőkamránál. Tűz nem volt. Felhívták a helyi szakember figyelmét, hogy az épület elektromos rendszerét felül kell vizsgálni. Személyi sérülés nem, történt. 

Összeütközött két személyautó Várpalotán, a Péti úton, a 8-as főút közelében. A pétfürdői hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A balesetben ketten sérültek meg, kórházba szállították őket. 

Két személygépkocsi ütközött össze a Wartha Vince utcában, Veszprémben. A helyi hivatásos egység áramtalanította az egyik autót. A két járműben összesen hárman utaztak, nem sérültek meg. 

Leszakadt egy faág és egy villanyvezetéken akadt fenn Tapolcán, a volt honvédségi laktanya területén. A helyi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították a veszélyes ágat. 

Társasház egyik negyedik emeleti lakásának ablaküvege törött ki huzat hatására és a gyalogosokra jelentett veszélyt Ajkán, a József Attila utcában. A város hivatásos tűzoltói eltávolították a veszélyes ablaküveget. Személyi sérülés nem történt.

Lehasadt egy faág Litér külterületén. A balatonfűzfői hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel szüntették meg a forgalmi akadályt.

Tűz ütött ki az ábrahámhegyi kikötőben, ahol két csónak elégett, majd elsüllyedt. A lángok meggyújtották és húsz négyzetméteren károsították a stéget is. A badacsonytomaji hivatásos tűzoltók és a helyi önkéntesek fékezték meg a tüzet, melyben további négy csónak is sérült. A vízbe került három akkumulátor, és az égő csónakok, valamint a stég darabjai. A vízirendészet és a vízimentők ezeket kötéllel körbekerítették. A katasztrófavédelmi mobil labor a vízügyi hatósággal közösen kiemelte a vízből a két, tűzben érintett csónakot és az akkumulátorokat. Személyi sérülés nem történt. (Fotó: Badacsonytomaj HTP) 

Útra dőlt egy fa Sümeg külterületén, melyet a helyi önkormányzati tűzoltók feldaraboltak, majd letakarították az úttestet.

Dabronc közelében ötven négyzetméteren gyulladt meg a száraz fű. A sümegi önkormányzati tűzoltók kiérkezéséig a gógánfai önkéntesek a lángokat kéziszerszámokkal eloltották. Az önkormányzati egység puttonyfecskendővel locsolta át a területet, hogy az izzást megszüntesse. 

Hulladék és tűlevél izzott Balatonakarattyán, a Pécsi Sándor utcában, a vasúti sín és a peron közötti részen. A balatonfűzfői hivatásos tűzoltók a fél négyzetméter kiterjedésű tüzet egy vízsugárral eloltotta.

Árokba csúszott és oldalára borult egy személygépkocsi Farkasgyepűn, a Petőfi utcában. A pápai hivatásos tűzoltók áramtalanítottak. A balesetben senki sem sérült meg. 

Fa tárolására használt, több mint harminc négyzetméteres melléképületben keletkezett tűz Pápán, a Bánki Donát utca és a Somlai út kereszteződésénél. A palafedésű építményt a város hivatásos tűzoltói két vízsugárral eloltották. A rajnak sikerült megakadályozni, hogy a lángok átterjedjenek a szomszédos épületre, amelyben munkagépeket tároltak. Személyi sérülés nem történt.

 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap