Current Page aloldal fejlécképe

Közlemények

Szombattól már az egész országra kiterjed a tűzgyújtási tilalom
2022. július 01.

Július 2-án 00:00 órától tűzgyújtási tilalom lép érvénybe az egész országban. Ennek értelmében szombattól tilos tüzet gyújtani a magyarországi erdőkben, a vasút és közút menti fásításokban, de még a kijelölt tűzrakóhelyeken is. A parlag- és gazégetés szintén nem engedélyezett a fokozottan tűzveszélyes időszakban.

Május 29-én megnyílnak a tűzoltólaktanyák
2022. május 27.

Minden gyermek szeretne tűzoltó lenni, a katasztrófavédelem pedig gyermeknapon lehetőséget is biztosít erre. Május utolsó vasárnapja a katasztrófavédelemnél ismét a kicsikről szól, megnyílnak előttük a tűzoltóságok kapui.

Kilencvenhat lakástűz az első negyedévben
2022. április 07.

2022 első negyedévében összesen 96 lakástűzhöz riasztották a katasztrófavédelem egységeit Veszprém megyében. Heten sérültek meg a tüzekben, többségük füstmérgezést szenvedett. A statisztikák szerint leggyakrabban idős emberek válnak ilyen eset áldozatává, mert mire észlelik a tüzet, addigra már halálos mennyiségű füstöt lélegeznek be.

Ismét tűzben vesztette életét egy ember a megyében
2021. december 21.

Hétfőről keddre virradó éjszaka újabb ember vesztette életét lakástűzben.

Indul a fűtési szezon – Előzzük meg lakástüzet és szén-monoxid-mérgezést
2021. október 08.

A hivatalos fűtési szezon október 15-én kezdődik, viszont a hűvösebbre fordult időjárás miatt sok helyen már befűtöttek. Azok, akik meg nem ellenőriztették kéményüket és fűtőeszközeiket, ezt ugyan még mindig megtehetik, de ilyenkor leterheltek a szakemberek és hosszabb a várakozási idő.

Újabb kéménytüzek a hosszú hétvégén
2021. március 18.

A tartós hideg miatt elnyúló fűtési szezon újabb és újabb kéménytüzes káreseteket eredményez. Az elmúlt hétvégén több kéménytűzhöz is riasztották a tűzoltókat. Kertán és Hegymagason is családi házak kéményeiben izzott a kürtőben lerakódott korom.

Tűzgyújtás szabályai szabad területen
2021. március 10.

Az erdő- és vegetációs tüzek szempontjából a tavasz a legveszélyeztetettebb időszak, ilyenkor Magyarországon évente több ezer helyen keletkezik tűz. A szabadtéri tűzesetek legtöbbször emberi gondatlanságra vezethetők vissza.

Változatlan az ügyfélfogadás rendje a katasztrófavédelemnél
2021. március 09.

A járványhelyzetre tekintettel ügyfeleink fogadása, ahogy eddig is, elsősorban online vagy telefonos módon lehetséges. Azok az ügyfelek, akik ezeket a lehetőségeket választják, a pontos elérhetőségekért kérjük, hogy keressék fel a katasztrófavédelem központi weblapját és a területi szervek honlapját.