Current Page aloldal fejlécképe

Közlemények

Indul a fűtési szezon – Előzzük meg lakástüzet és szén-monoxid-mérgezést
2021. október 08.

A hivatalos fűtési szezon október 15-én kezdődik, viszont a hűvösebbre fordult időjárás miatt sok helyen már befűtöttek. Azok, akik meg nem ellenőriztették kéményüket és fűtőeszközeiket, ezt ugyan még mindig megtehetik, de ilyenkor leterheltek a szakemberek és hosszabb a várakozási idő.

Újabb kéménytüzek a hosszú hétvégén
2021. március 18.

A tartós hideg miatt elnyúló fűtési szezon újabb és újabb kéménytüzes káreseteket eredményez. Az elmúlt hétvégén több kéménytűzhöz is riasztották a tűzoltókat. Kertán és Hegymagason is családi házak kéményeiben izzott a kürtőben lerakódott korom.

Tűzgyújtás szabályai szabad területen
2021. március 10.

Az erdő- és vegetációs tüzek szempontjából a tavasz a legveszélyeztetettebb időszak, ilyenkor Magyarországon évente több ezer helyen keletkezik tűz. A szabadtéri tűzesetek legtöbbször emberi gondatlanságra vezethetők vissza.

Változatlan az ügyfélfogadás rendje a katasztrófavédelemnél
2021. március 09.

A járványhelyzetre tekintettel ügyfeleink fogadása, ahogy eddig is, elsősorban online vagy telefonos módon lehetséges. Azok az ügyfelek, akik ezeket a lehetőségeket választják, a pontos elérhetőségekért kérjük, hogy keressék fel a katasztrófavédelem központi weblapját és a területi szervek honlapját.